23 d’abril 2009

Estimadíssim pare, Juan Clamente GÓMEZ

L'Alicia, la protagonista, viu a casa amb la seva mare i els seus dos germans més petits. L'Alicia anyora el seu pare, perquè ell viu a Madrid i ella a Elx. Encara que l'Alicia li escrigui el pare no té temps per contestar-li, però ella no perd la fe.
A l'Alicia li agrada molt escriure, per això el seu professor preferit és el senyor Maties, perquè sempre li fa fer redaccions. Ella és molt sociable té molts amics i amigues però també dos "enamorats", l'un és pagès encara que vagi a la seva classe, però com qe falta moltes vegades el dia de l'exàmen li contesta algunes preguntes. L'altre és fill d'un bomber i viu al mateix edifici que ell.

Per les vacances s'ho passa molt bé amb el seu veí jugant a que la casa es crema i que el noi l'ha de rescatar! Pero uns dies abans de Nadal l'Alicia li fa una pregunta a la deva mare:
-Mare, es veritat que si un noi et fa un petò et quedes embarassadea?
La mare perplexa li explica que allò era una bogeria, però tot i així l'Alicia no es queda contenta.
Un bon dia l'Alicia recorda que quan ella era petita, formava part d'un circ ambulant, ella era lña ballarina, no anava a escola però la mare li feia fer deures. Tot era molt divertit! Però es va acabar quan la mare va tenir el seu segon nen.
El dia abans de Nadal, l'Alicia estava sola a casa. Fins que un home truca a la porta, quan ella obre no el va reconèixer, però l'home assegurava que es coneixien... L'Alicia una mica espantada va començar a cridar, quan tot el veïnat s'assebem¡nta que l'Alicia era la que cridava i que l'home se n'havia anat, van tornar a casa seva. Però poc temps desprès, l'home va tornar a trucar a la porta i abans de que l'Alicia poguès començar a cridar, va començar a llegir una de les cartes que l'Alicia li havia enviat al seu pare... Però si ella li havia enviat al seu pare, com és que la tenia ell?
Ara tot encaixava... ELL ERA EL SEU PARE!! Quan va obrir la porta li va saltar als braços.
Quan la mare va entrar a casa i el va veure es va emocionar i els seus fills també! Per celebrar que havien tornat, van anar a fer una volta i tot i així, van quedar que el pare es quedaria a viure allà.

Aquest llibre està bé però hi ha parts que t'avorreixe una mica.