06 de maig 2009

Cordelluna, Elia BARCELÓ


Elia Barceló va néixer a Elda, a Vinalopó Mitjà, l'any 1957. Va estudiar Filologia Hispànica i Anglogermànica, i actualment viu a Innsbruck (Àustria), on compagina la seva feina de professora de literatura Espanyola amb la d'escriptora.
Cap a l'any mil, un jove caballer de Castella anomenat Sancho acompanya al Cid al seu exili. Després de la conquesta d'Alcocer, obeïnt ordres d'en Rodrigo, retorna a la seva terra, amb la intenció de oferir-li el botí de la batalla al rei Alfons. A la cort del castell s'enamora d'una jove, la comtessa de Peñalba, i ella li correspon. Tot semblen flors i violes, però Na Brianda, la madrastra de la Guiomar, s'obsesiona amb en Sancho, i sense que ell ho sàpiga, rapta a la noia, que s'ha quedat prenyada. La Brianda vol fer-li xantatge al Sancho, però les coses es capgiren, i, exasperada i furiosa pel fet de que la recent nascuda filla de la jove comtessa i del caballer hagi escapat ajudada pels servents de la primera, mata a la Guiomar. Quan el Sancho se n'assabenta, assassina a Na Brianda, però aquesta, abans de morir, li llença una maledicció: no es trobarà amb la Guiomar ni després de la mort. Amb l'ajuda de Cordelluna, la seva espasa mig màgica, en Sancho aconsegueix tres oportunitats, al llarg de mil anys, per desfer el malefici. Els dos primers intents fracassen. En el tercer, un grup de joves actors i actrius es troben en un monestir prop de Burgos, representant una obra de teatre ambientada en l'Edat Mitja. En Sancho, la Guiomar i la Brianda es reencarnen en els cossos del Sergio, la Gloria i la Bárbara. Es desencadena la lluita final...
Si voleu saber qui en surt vencedor i qui vençut haureu de llegir el llibre. Crec que no està a la biblioteca de l'institut, però jo us el puc deixar. Us el recomano, perquè, encara que és una mica llarg, en cap moment t'avorreixes, i, per dir-ho d'alguna manera, "enganxa". Per cert, de la mateixa autora també és molt interessant "Caballers de Malta", que és una novel·la històrica.

1 comentari:

Esther ha dit...

Molt bona feina! Ets una bona i exigent lectora. Per què no proves de llegir algun llibre de literatura clàssica, enlloc de literatura juvenil?